Nosaktiviteter

Nose Work

Vi erbjuder kurser i K9 Nose Work med den metodik, filosofin och värdegrund som grundarna till aktiviteten beskriver den.

Kurserna passar alla hundar från valp till senior och med olika begränsningar.
Vi strävar efter att ge hunden en stressfri miljö att träna och lära sig i utan krav. Vi försöker skapa en trygg platts där hunden inte känner sig orolig, att lära rätt och lätt från början. Associera platsen och aktiviteten i sig att ha roligt.

Vi fokuserar mer på aktiviteten, funktionell träning och hundens förmåga än att låta tävlingsreglerna begränsa vår utveckling.

Läs mer om Nose Work på Hundsamverkan

1 Nose Work introduktion

Lägg grunden för framgång!

Med den viktiga grunden som ger motivation och självständighet genom att låta hunden upptäcka sin egen förmåga på sina villkor. Utan press, lydnad eller stress. I vår introduktionskurs lär du dig grunderna i Nose Work och dess filosofi. Skaffa dig kunskap genom lekfull träning med kartonger och positiva förstärkningstekniker. Lägg en stark grund för ytterligare doftäventyr.

2 Nose Work grundkurs

Bygg starka färdigheter i nosarbete!

Introducera tre av fyra tävlingsmoment, när hunden är redo introduceras första tävlingsdoften eukalyptus. Utmana din hund i grundkursen med sökningar inomhus och utomhus. Utveckla en grundläggande förståelse för sökarbete och få självförtroende i att genomföra doftprov. Skapa arenan för framtida doftframgångar.

3 Nose Work fortsättning

Flytta gränserna för doftdetektering!

När hunden är säker på doften eukalyptus introduceras  fordonsök. Kursen förbereder hunden och hundägaren för doftprov och tävling.

Fortsättningskurs tar din hunds doftförmåga till nästa nivå. Ta itu med svårare sök, utforska nya höjder och lär dig strategier för att navigera i utmaningar. Förbered dig på spännande fordonssök och utveckla de färdigheter som behövs för framgångsrikt tävlande.

4 Nose Work avancerad

Bemästra komplexa doftutmaningar!

Här kombinerar vi alla tre tävlingsdofterna, fyra moment, utmaningar, strategier och  blindsök i workshoplikanande träningsmiljö.

I den avancerade kursen förfinas din hunds färdigheter och att övervinna komplexa doftutmaningar. Lär dig att navigera höga gömmor, trånga utrymmen och otillgängliga gömställen. Förstå din hunds naturliga sökbeteenden, använd miljön effektivt och förbered dig för tävlingsframgångar.